Десерти


Морозиво

Для приготування МОРОЗИВА нам знадобиться:
Молоко - 500 мл
Вершки 33-35% – 200 мл
Яєчні жовтки – 3 шт.
Цукор – 60-70 г
Ванільний цукор – 1 пак. (10 г)

Сирники

Для приготування СИРНИКІВ нам знадобиться:
Сиркова маса або сир - 600 г
Яйця - 2 шт.
Борошно пшеничне - 130-150 г (плюс борошно для підпилу)
Дрібка солі, олія для смаження, сметана, листочки м'яти для прикрашання.
Якщо використовується сир, то до всього перерахованого потрібен ще цукор - 5-6 ст.л., ванільний цукор - 1 ч.л. або цедра половини лимона.

Фруктовий салат

Для приготування ФРУКТОВОГО САЛАТУ нам знадобиться:
Банан – 1-2 шт.
Ананаси консервовані – 1 бан.
Апельсин середніх розмірів – 1 шт.
Яблуко солодких сортів – 1-2 шт.
Для прикрашання:
Шоколад чорний тертий – 1 ст.л.
Листя м’яти свіжі, вишня коктейльна

Цукрова глазур

Для приготування ЦУКРОВОЇ ГЛАЗУРІ нам знадобиться:
Цукор - 1 стакан
Желатин - 1 чайн.л.
Вода - 6 ст.л.
Сік чверті лимона

Крепи - тонкі французькі млинці

Для приготування КРЕПІВ нам знадобиться:
Борошно пшеничне – 2 скл.*
Молоко – 2 скл.*
Яйце – 2 шт.
Розтоплене вершкове масло – 2 ст.л.
Цукор – 1 ч.л.
Сіль – 1/3 ч.л.
Олія для смаження
*склянка об’ємом 200 мл