Сирники
Для приготування СИРНИКІВ нам знадобиться:
Сиркова маса або сир - 600 г
Яйця - 2 шт.
Борошно пшеничне - 130-150 г (плюс борошно для підпилу)
Дрібка солі, олія для смаження, сметана, листочки м'яти для прикрашання.
Якщо використовується сир, то до всього перерахованого потрібен ще цукор - 5-6 ст.л., ванільний цукор - 1 ч.л. або цедра половини лимона.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сиркову масу (сир) добре розім'яти, вбити яйця, додати сіль і добре перемішати. Якщо використовується сир, додати в масу цукор, ванільний цукор або цедру лимона.
У готову масу додати просіяне борошно і добре вимісити. Повинно вийти м'яке тісто, що не липне до рук.
Сформувати сирники. З тіста скачати не дуже товстий джгут. Нарізати джгут пропорційно. З кожного порційного шматочка скачати кульку і приплюснути її.
Можна формувати сирники за допомогою змоченої у воді ложки. Ложкою набрати сирно-борошняну масу, обваляти в борошні, надлишки борошна струснути, скачати кульку і приплюснути.
Обсмажити сирники з двох сторін на пательні, у великій кількості олії. Скласти у форму, накрити фольгою та поставити в розігріту до 190°С духовку на 10 хвилин.
Готові сирники прикрасити листочками м'яти. Подавати зі сметаною.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора