Гуляш
Для приготування ГУЛЯШУ нам знадобиться:
Яловичина (м’якоть) – 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква – 1 шт.
Томатна паста – 2-3 ст.л.
Борошно пшеничне – 2 ст.л.
Паприка молота солодка – 1 ст.л.
Вода – 100-200 мл
Дрібка солі, лавровий листочок, олія для смаження.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування ГУЛЯШУ яловичину миємо, обсушуємо паперовим рушником, зачищаємо від плівок, нарізаємо кубиками середнього розміру. Шматочки яловичини кладемо у добре розігріту олію та обсмажуємо на сильному вогні до рум’яної шкоринки. Зменшуємо вогонь до слабкого, додаємо воду, не багато лише, щоб м'ясо не пригоріло. Незабаром яловичина почне пускати власний сік, тому якщо води буде забагато гуляш перетвориться на суп. Накриваємо кришкою, солимо і тушкуємо, періодично помішуючи, близько 45 хв.
Поки м'ясо тушкується готуємо соус. На суху розігріту пательню всипаємо борошно й постійно помішуючи даємо йому підрум’янитися до кремового кольору. Обережно вливаємо до борошна 5-6 ст. л. бульйону, у якому тушкується м'ясо, добре розмішуємо, щоб не утворились грудки. Додаємо очищені цибулю та моркву нарізані маленькими кубиками, паприку пасеруємо до м’якості цибулі, періодично помішуючи. Додаємо томатну пасту, перемішуємо. Тушкуємо близько 1 хв. і знімаємо з вогню.
Яловичину з’єднуємо з томатним соусом, перемішуємо та тушкуємо ще 50-60 хв. на дуже помірному вогні, періодично помішуючи. Наприкінці тушкування додаємо лавровий листочок.
Готовий ГУЛЯШ має густий, ароматний соус і чудово смакує з картопляним пюре, макаронами тощо.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора