Пісочний пиріг «Крістіан»
Для приготування ПІСОЧНОГО ПИРОГА «КРІСТІАН» нам знадобиться:
Для тіста (діаметр форми – 21 см):
Борошно пшеничне – 400 г
Розпушувач – 2 ч.л.
Вершкове масло – 200 г (масло можна замінити маргарином)
Яйце куряче – 2 шт.
Цукор – 100 г
Сіль – ½ ч.л.
Для начинки:
Сир кисло-молочний 5% – 400 г
Сметана 15% – 200 г
Цукор – 150 г
Яйце куряче – 1 шт.
Борошно пшеничне – 3 ст.л.
Улюблені ягоди або фрукти
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування ПІСОЧНОГО ПИРОГА «КРІСТІАН» змішуємо борошно, розпушувач, цукор і сіль. Додаємо охолоджене та нарізане кубиками вершкове масло (маргарин), перетираємо до утворення крихт. Додаємо яйця, замішуємо тісто та скатуємо його в кулю. В підготовлену (змащену маслом і застелену пергаментом), бажано роз’ємну, форму, викладаємо кулю з тіста та формуємо борт. Відправляємо форму у холодильник на 30 хв.
Поки форма з тістом відпочиває, готуємо начинку. Для цього сир, цукор і яйце розім’яти виделкою та перемішати до однорідної маси. Додати сметану та збити занурювальним блендером. Додати борошно та перемішати.
Дістаємо з холодильника форму з тістом і викладаємо на дно ягоди або фрукти (у мене абрикоси), якщо полюбляєте солоденьке, додайте чайну ложку цукру. Заливаємо пиріг сирно-сметанною сумішшю.
Випікаємо ПІСОЧНИЙ ПИРІГ «КРІСТІАН» при температурі 190°С приблизно 60 хв.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
Фото: Ельміра ГОРЕВА