Грушеве повидло

Для приготування ГРУШЕВОГО ПОВИДЛА нам знадобиться:
Груша - 1 кг
Цукор – 500 г
Вода – 150 мл

ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування ГРУШЕВОГО ПОВИДЛА беремо стиглі плоди груш. Миємо груші, розрізаємо на четвертини та видаляємо насіннєву коробку, шкірку залишаємо . Підготовлені плоди складаємо у посуд, в якому будемо варити повидло, вливаємо воду, накриваємо кришкою та варимо на слабкому вогні 20-30 хв., поки груші не стануть м’якими.
Груші відкинути на друшляк, зливши відвар. З варених плодів робимо пюре за допомогою занурювального блендера (якщо блендера не має, можна скористатись м’ясорубкою або ситом).
Грушеве пюре повернути до посуду, в якому готуватимемо повидло, додати цукор та варити на слабкому вогні, часто помішуючи приблизно 1,5 години, до загустіння.
Готове ГРУШЕВЕ ПОВИДЛО розлити у підготовлені сухі, простерилізовані скляні банки, накрити сухими кришками та стерилізувати в киплячій воді близько 10 хв. Банки закатати, дати охолонути при кімнатній температурі.

Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА