Абрикосовий сироп
Для приготування АБРИКОСОВОГО СИРОПУ нам знадобиться:
Абрикосовий відвар - 500 мл
Цукор – 500 г
або
Вода – 500 мл
Цукор – 1 кг
Абрикоси – 1 кг
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування АБРИКОСОВОГО СИРОПУ беремо відвар, що залишився при приготуванні АБРИКОСОВОГО ДЖЕМУ , додаємо цукор та уварюємо сироп приблизно 30 хв. до загустіння, періодично помішуючи та знімаючи піну.
Або
Стиглі плоди абрикосів промиваємо та видаляємо кісточки, складаємо у посуд, в якому будемо варити сироп, вливаємо воду, накриваємо кришкою та варимо на слабкому вогні 20-30 хв., поки плоди не стануть м’якими. Залишаємо на 1-2 години відстоятися.
Абрикоси відкинути на друшляк, зливши відвар. Абрикосовий відвар повернути до посуду, в якому готуватимемо сироп, додати цукор та варити на слабкому вогні, часто помішуючи приблизно 1,5 години, до загустіння.
Готовий АБРИКОСОВИЙ СИРОП розлити у підготовлені сухі, простерилізовані скляні пляшечки або баночки, накрити сухими кришками та стерилізувати в киплячій воді близько 10 хв. Пляшечки або баночки закатати, дати охолонути при кімнатній температурі.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА