кухня Словаччини


Оладки на кефірі

Для приготування ОЛАДОК на кефірі нам знадобиться:
Кефір 2,5% – 0,5 л.
Цукор – 3-4 ст.л.
Сіль – 1 ч.л.
Борошно пшеничне – 320 г
Сода – 1 ч.л.
Ванільний цукор – 1 пак.
Олія для випікання оладок

Словацький грибний суп

Для приготування СЛОВАЦЬКОГО ГРИБНОГО СУПУ нам знадобиться:
Печериці – 250 г
Картопля середніх розмірів – 3 шт.
Морква невелика - 1 шт.
Ріпчаста цибуля - 1 шт.
Олія - 3 ст. л.
Вода - 3 л
Сіль, перець за смаком. Дрібно нарізана зелень петрушки та кропу для прикрашання.

Млинці з грибами

Для приготування МЛИНЦІВ З ГРИБАМИ нам знадобиться:
Для тіста:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 300 г
Молоко – 750 мл
Цукор – 1 ст.л.
Олія – 2 ст.л.
Дрібка солі, олія для смаження, вершкове масло для змащування млинців.

Для начинки:
Печериці – 300 г
Вершкове масло – 50 г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сіль та перець за смаком

Млинці з м'ясом

Для приготування МЛИНЦІВ З М’ЯСОМ нам знадобиться:
Для тіста:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 300 г
Молоко – 750 мл
Цукор – 1 ст.л.
Олія – 2 ст.л.
Дрібка солі, олія для смаження, вершкове масло для змащування млинців.

Для начинки:
Відварене м'ясо (м’якоть) або філе курки – 300 г
Вершкове масло – 50 г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сіль та перець за смаком

Голубці м'ясні

Для приготування ГОЛУБЦІВ М’ЯСНИХ нам знадобиться:
М'ясо (м’якоть) – 300 г
Капуста білоголова – 800 г (один середній качан)
Крупа (рис, пшоно) – ½ скл.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Борошно пшеничне – 1 ст.л.
Томатна паста – 2 ст.л.
Олія – 3-5 ст.л.
Сметана – 1-2 ст.л.
Вода – 1 скл.
Сіль, перець за смаком.