кухня Болгарії


Болгарський салат

Для приготування БОЛГАРСЬКОГО САЛАТУ нам знадобиться:
Капуста білокачанна – 200-300 г
Перець болгарський (солодкий) – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Помідор – 1-2 шт.
Часник – 1-2 зубці
Зелень петрушки й кропу – 2-3 гілочки
Олія – 3 ст. л.
Дрібка солі


Болгарський яблучний пиріг

Для приготування БОЛГАРСЬКОГО ЯБЛУЧНОГО ПИРОГА нам знадобиться:

Яблука – 1-1,2 кг
Борошно – 1 склян.* (≈130 г)
Манка – 1 склян.* (≈150 г)
Цукор – 1 склян.* (≈180 г)
Молоко – 300 мл
Розпушувач – 2 ч.л.
Масло вершкове – 50 г + для змащування форми
Кориця мелена – 2 ч.л.
*Склянка 200 мл