Млинці

Для приготування МЛИНЦІВ нам знадобиться:
Яйця курячі – 2 шт.
Борошно пшеничне – 300 г
Молоко – 750 г
Цукор – 25 г
Олія – 40 г
Ванільний цукор – 8 г.(1 пак.)
Дрібка солі, олія для випікання млинців, вершкове масло щоб змастити готові млинці.

ПРИГОТУВАННЯ:
У глибоку миску розбити яйця, додати цукор, сіль, ванільний цукор. Віночком перемішати до однорідної маси. Влити молоко та перемішати. Додати просіяне борошно, перемішати, влити олію, знову перемішати до однорідності. Тісто має вийти консистенції «рідкої сметани» і легко литися. Поставте тісто до холодильника, нехай трохи настоїться, приблизно 15-20 хвилин.
Добре розігріти пательню. Змастити її тонким шаром олії. Якщо немає силіконового пензлика, то можна змащувати за допомогою половинки цибулини або половинки картоплини насадженої на виделку.
За допомогою розливної ложки, на пательню влити тонким шаром тісто і випікати млинці з обох боків. Викладати млинці на тарілку, змащуючи кожен вершковим маслом.
Готові млинці можна подавати зі сметаною, варенням, джемом, згущеним молоком тощо.

Також спробуйте
Крепи - тонкі французькі млинці


Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА