Яблучне повидло
Для приготування ЯБЛУЧНОГО ПОВИДЛА нам знадобиться:
Яблука - 2 кг
Цукор – 1кг
Вода – 250 мл
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування ЯБЛУЧНОГО ПОВИДЛА краще за все взяти кислі сорти яблук. Миємо яблука, розрізаємо на четвертини та видаляємо насіннєву коробку, шкірку залишаємо . Підготовлені яблука складаємо у посуд, в якому будемо варити повидло, вливаємо воду, накриваємо кришкою та варимо на слабкому вогні 20-30 хв., поки яблука не стануть м’якими.
Яблука відкинути на друшляк, зливши відвар. З варених плодів робимо пюре за допомогою занурювального блендера (якщо блендера не має, можна скористатись м’ясорубкою або ситом).
Яблучне пюре повернути до посуду, в якому готуватимемо повидло, додати цукор та варити на слабкому вогні, часто помішуючи приблизно 1,5 години, до загустіння.
Готове ЯБЛУЧНЕ ПОВИДЛО розлити у підготовлені сухі, простерилізовані скляні банки, накрити сухими кришками та стерилізувати в киплячій воді близько 10 хв. Банки закатати, дати охолонути при кімнатній температурі.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора