Словацький грибний суп
Для приготування СЛОВАЦЬКОГО ГРИБНОГО СУПУ нам знадобиться:
Печериці – 250 г
Картопля середніх розмірів – 3 шт.
Морква невелика - 1 шт.
Ріпчаста цибуля - 1 шт.
Олія - 3 ст. л.
Вода - 3 л
Сіль, перець за смаком. Дрібно нарізана зелень петрушки та кропу для прикрашання.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування СЛОВАЦЬКОГО ГРИБНОГО СУПУ у киплячу воду кладемо, попередньо очищену, помиту та нарізану часточками картоплю, варимо на помірному вогні. Тим часом у розігріту пательню наливаємо олію, прогріваємо її та кладемо попередньо промиті та нарізані печериці. Обсмажуємо гриби на сильному вогні 10 хв. постійно перемішуючи, зменшуємо вогонь до середнього, додаємо до печериць попередньо помиті, почищені натерту на великій тертці моркву та дрібно нарізану цибулю. Накриваємо пательню кришкою та тушкуємо овочі з печерицями приблизно 10-15 хв., періодично помішуючи.
У каструлю з картоплею додаємо овочево-грибну заправку, солимо, перчимо, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. До столу подаємо з дрібно нарізаною зеленю петрушки та кропу.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора