Болгарський яблучний пиріг
Для приготування БОЛГАРСЬКОГО ЯБЛУЧНОГО ПИРОГА нам знадобиться:
Яблука – 1-1,2 кг
Борошно – 1 склян.* (≈130 г)
Манка – 1 склян.* (≈150 г)
Цукор – 1 склян.* (≈180 г)
Молоко – 300 мл
Розпушувач – 2 ч.л.
Масло вершкове – 50 г + для змащування форми
Кориця мелена – 2 ч.л.
*Склянка 200 мл
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування БОЛГАРСЬКОГО ЯБЛУЧНОГО ПИРОГА (або як його ще називають - пиріг три склянки) у чистій сухій ємності з’єднуємо манку, борошно, цукор та розпушувач, гарно перемішуємо, ділимо на три рівні частини (беремо однакові склянки та порівно розсипаємо суміш по склянках).
Яблука миємо, видаляємо серцевину з насінням та натираємо на крупній тертці. З’єднуємо з корицею та перемішуємо, ділимо на три рівні частини.
В змащену вершковим маслом форму насипаємо шар сухої суміші (одну частину з трьох), зверху викладаємо рівномірно шар яблук (одна частина з трьох), далі ще один шар з сухої суміші і шар з яблук, знов шар із сухої суміші і останній верхній шар з яблук. Зверху натерти на крупній тертці вершкове масло та розподілити рівномірно по пирогу.
Розігріваємо молоко. Воно має бути гарячим, кип’ятити не потрібно. Заливаємо наш пиріг гарячим молоком. Далі беремо ніж і проколюємо пиріг у декількох місцях, це потрібно для того щоб молоко добре просочило суху суміш.
Відправляємо пиріг у розігріту до 190 ˚С духовку та випікаємо 1 год. 30 хв. – 1 год. 45 хв., перевіряючи готовність птрога за допомогою деревяної шпажки (якщо шпажка суха пиріг готовий, якщо на шпажці тісто - залиште пиріг у духовці ще на 5-10 хв., потім знов перевірте готовність).
Також спробуйте АВСТРІЙСЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора