Зрази картопляні з грибами

Для приготування ЗРАЗ КАРТОПЛЯНИХ З ГРИБАМИ нам знадобиться:
Картопля – 5-6 шт.
Яйця – 4 шт.
Молоко – 3 ст.л.
Сіль - 1 ст.л. без горки
Олія соняшникова для смаження, борошно пшеничне або сухарі для панірування.

Для начинки:
Гриби (печериці) – 1 кг
Яйця – 5 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Дрібно порізана зелень кропу – 2 ст.л.
Вершкове масло – 50-70 г
Сіль, перець чорний за смаком, олія для пасерування та смаження.

ПРИГОТУВАННЯ:
Почистити та відварити картоплю. Поки картопля вариться, готуємо начинку для майбутніх КАРТОПЛЯНИХ ЗРАЗ З ГРИБАМИ. До речі, вас може зацікавити рецепт приготування ЗРАЗ М’ЯСНИХ
Очищену та дрібно нарізану цибулю, кладемо до пательні, з розігрітою олією та пасеруємо. Помиті та обсушені печериці дрібно ріжемо та обсмажуємо на олії. Яйця варимо круто, охолоджуємо, очищуємо від шкарлупи, дрібно нарізаємо. Наша начинка майже готова, залишилось тільки з’єднати спасеровану цибулю з смаженими печерицями та вареними яйцями, посолити, поперчити, додати зелень та перемішати. Все начинка для КАРТОПЛЯНИХ ЗРАЗ З ГРИБАМИ готова.
Тим часом наша картопля вже зварилась. Зливаємо воду, перетираємо картоплю поки вона ще гаряча, можна розім’яти м’ялкою, але не блендером. У протерту, охолоджену до 40 ˚С картоплю додаємо по одному яйця та добре перемішуємо, додаємо сіль та знов перемішуємо.
З отриманої картопляної маси формуємо коржик, на середину кожного коржика кладемо яєчно-грибну начинку та маленький шматочок вершкового масла, так зрази будуть соковитіші, защіпуємо краї коржика та формуємо зразу – овальної форми пиріжок, злегка приплюснутий зверху і знизу. Зрази паніруємо у борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо на середньому вогні, з обох боків, до золотистої скоринки.
Все зрази картопляні з грибами готові, подаємо до столу зі сметаною та дрібно нарізаною зеленю кропу.

Смачного!


Фото: Ельміра ГОРЕВА