Зрази м’ясні
Для приготування ЗРАЗ М’ЯСНИХ нам знадобиться:
Фарш м’ясний – 1 кг
Хліб білий черствий – 500 г (розмочений у воді)
Яйця – 2 шт.
Молоко – 3 ст.л.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Перець чорний мелений, коріандр мелений, мускатний горіх мелений – по ½ ч.л.
Сіль - 1 ст.л. без верха
Олія соняшникова для смаження, борошно пшеничне або сухарі для панірування.
Для начинки:
Круто зварені яйця – 5 шт.
Невелика ріпчаста цибулина – 1 шт.
Дрібно нарідана зелень кропу – 2 ст.л.
Вершкове масло – 50-70 г
Сіль, перець чорний за смаком, олія для пасерування та смаження.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування ЗРАЗ М’ЯСНИХ пропускаємо через м’ясорубку фарш з цибулею та віджатим хлібом. Додаємо молоко, яйця, спеції, добре вимішуємо та відбиваємо. Ставимо в холодильник на 30-40 хв.
Тим часом готуємо начинку. Варені яйця дрібно ріжемо. Цибулю очищуємо, миємо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на вершковому маслі. З’єднуємо яйця та обсмажену цибулю, солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень.
З м’ясного фаршу робимо кульки вагою приблизно 50-70 г. з кульок робимо коржики, на середину кожного коржика викладаємо по 1 ч.л. начинки, краї коржика защіпуємо, як пиріжок і формуємо овальну, видовжену зразу. Зрази паніруємо у борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо на середньому вогні, з обох боків, до золотистої скоринки. Обсмажені зрази довести до готовності у духовці 10-15 хв. при температурі близько 160 ˚С.
Вас також може зацікавити рецепт приготування ЗРАЗ КАРТОПЛЯНИХ З ГРИБАМИ
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора