Австрійський яблучний пиріг
Для приготування АВСТРІЙСЬКОГО ЯБЛУЧНОГО ПИРОГА нам знадобиться:
Яйця – 4 шт.
Борошно пшеничне – 300 г
Цукор – 250 г
Розпушувач – 1 ч.л.
Яблука солодких сортів – 1 кг
Кориця молота з цукром – 2-3 ч.л.
Вершкове масло (маргарин) для змащування форми
Для прикрашання:
Цукрова пудра
Роз’ємна форма для випікання 20-23 см
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування АВСТРІЙСЬКОГО ЯБЛУЧНОГО ПИРОГА яйця розтираємо з цукром. Борошно просіюємо з розпушувачем і додаємо до яєчно-цукрової маси. Замішуємо тісто за допомогою силіконової лопатки або міксера. Консистенція тіста буде достатньо рідкою.
Яблука миємо, чистимо та нарізаємо тонкими скибками. Форму (у мене діаметр 21 см) змастити вершковим маслом (маргарином), на дно форми покласти кружечок пергаментного паперу.
У підготовлену форму вливаємо половину готового тіста, розрівнюємо та викладаємо половину норми яблук, посипаємо половиною норми молотої кориці з цукром. Поверх яблук викладаємо другу половину тіста, залишок яблук та присипаємо залишком кориці з цукром.
Ставимо наш пиріг в розігріту до 180 ˚С духовку та випікаємо 30-40 хв. до золотистого кольору. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою: проштрикніть дерев’яною шпажкою пиріг, якщо шпажка суха пиріг готовий, якщо на шпажці залишилось тісто залиште пиріг у духовці ще на 5-10 хв.
Готовий пиріг виймаємо з форми та притрушуємо цукровою пудрою.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора