Голубці м'ясні
Для приготування ГОЛУБЦІВ М’ЯСНИХ нам знадобиться:
М'ясо (м’якоть) – 300 г
Капуста білоголова – 800 г (один середній качан)
Крупа (рис, пшоно) – ½ скл.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Борошно пшеничне – 1 ст.л.
Томатна паста – 2 ст.л.
Олія – 3-5 ст.л.
Сметана – 1-2 ст.л.
Вода – 1 скл.
Сіль, перець за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ:
Для приготування ГОЛУБЦІВ М’ЯСНИХ пропускаємо м’якоть м’яса через м’ясорубку, крупу відварюємо, охолоджуємо, з’єднуємо з м’ясним фаршем, додаємо дрібно нарізану злегка обсмажену цибулю, солимо та перчимо, перемішуємо. Посуд з фаршем затягуємо харчовою плівкою та відправляємо до холодильника на 20-30 хв.
Тим часом цілі листи капусти проварюємо у киплячій воді 5-7 хв., виймаємо та охолоджуємо. На столі розкладаємо капусні листи, на кожний лист кладемо кульку фаршу, загортаємо фарш у капусні листи. У каструлю, в якій будуть готуватись голубці на дно наливаємо олію (1-2 ст.л.) та викладаємо голубці.
На прогріту пательню наливаємо 2-3 ст.л. олії, кладемо томатну пасту, сметану, розводимо склянкою води, перемішуємо, додаємо борошно, сіль, перець, перемішуємо та доводимо до кипіння.
Голубці заливаємо томатно-сметанним соусом, тушимо під кришкою на слабкому вогні близько однієї години.
Подаємо голубці до столу, у соусі в якому вони тушились, притрусивши дрібно нарізаною зеленню петрушки та кропу.
Смачного!
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора