Пампушки до борщу
Для приготування ПАМПУШОК нам знадобиться:
Для тіста:
Борошно пшеничне – 500 г
Вода тепла – 220 мл
Дріжджі сухі – 1 ч.л.
Олія – 12 г ( і трохи олії для змащування дека)
Сіль – 0,5 ч.л.
Цукор – 35 г
Яйце для змащування пампушок перед випіканням
Для часникової поливки:
Олії – 2 ст.л.
Вода кип'ячена холодна – 1 ст.л.
Часник – 2-3 зубчика
Сіль – 1 дес.л.
Свіжа зелень петрушки.
ПРИГОТУВАННЯ:
ТІСТО. Дріжджі змішати з борошном (приблизно чверть норми) і теплою водою, перемішати і поставити в тепле місце на 20 хвилин.
У борошно, що залишилося, додати: масло, цукор, сіль, дріжджову суміш. Вимісити тісто (м'яке, еластичне, що не липне до рук) і поставити в тепле місце ще на 1,5 години.
З готового тіста сформувати 15 кульок і укласти на змащене олією деко, поставити в тепле місце на 15 хвилин. Коли пампушки піднімуться випікаємо їх
в розігрітій до 190 ° С духовці поки пампушки не підрум'яняться. Перевірити готовність пампушок можна дерев'яною паличкою (або зубочисткою). Встроміть дерев'яну паличку в пампушку, якщо вона чиста пампушки готові, а якщо на ній залишилося тісто - пампушки ще сирі.
ПОЛИВКА. Часник почистити, пропустити через прес у ємність. До часнику додати сіль, дрібно порізану зелень, розтерти. Додати олію, воду, перемішати. Пампушки подавати з часниковою поливкою.
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора