Бендерики
Для приготування БЕНДЕРИКІВ нам знадобиться:
Для тіста:
Яйця курячі – 2 шт.
Сіль – 0,5 ч.л.
Молоко – 250 мл.
Борошно пшеничне – 4-5 ст.л. з гіркою
Олія – 2 ст.л.
Цукор – 1 ч.л.
Для начинки:
Куряче філе – 350-400г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Сіль – 1 ч.л.
Перець чорний молотий – 0,5 ч.л.
Для кляру:
Яйця курячі – 2 шт.
Сіль - 0,5 ч.л.
Олія для смаження
ПРИГОТУВАННЯ:
ТІСТО. Жовтки відокремити від білків. Збити міксером білки в густу піну. Влити жовтки, збити. Додати просіяне борошно, сіль, цукор, олію - все ретельно перемішати. Додати молоко, знову ретельно перемішати. Тісто має вийти консистенції «рідкої сметани». Поставити тісто в холодильник на 40-50 хвилин, а поки саме час зайнятися начинкою.
НАЧИНКА. Філе та очищену цибулю пропустити через м'ясорубку, додати сіль та перець. Добре перемішати та вибити фарш. Накрити фарш харчовою плівкою та відправити у холодильник.
Після закінчення часу вийняти з холодильника тісто і випікати, на добре розігрітій і змащеній олією пательні, млинці з одного боку (на обсмажену сторону млинця викладатимемо фарш).
Млинець розрізаємо навпіл. На середину половинки млинця, кладемо фарш (приблизно 1 ст.л.), загорнути млинець у вигляді трикутника і трохи притиснути.
КЛЯР. Для приготування кляру яйця збити з сіллю.
СМАЖЕННЯ. Обмокнути трикутник-бендерик у клярі і смажити, на олії в добре розігрітій пательні, з обох боків, під кришкою на повільному вогні, до золотаво-коричневого кольору.
Укласти бендерики у форму для запікання, накрити фольгою і готувати в розігрітій до 200 ° С духовці 10-15 хв.
Також спробуйте Млинці з м'ясом
Смачного!
Фото: Ельміра ГОРЕВА
- Нотатки мандрівниці
- Нотатки кулінара
- Рецепти
- Week-end зі смаком
- Кулiнарний календар
- Кулінарна книга
- Кухні СВІТУ
- кухня Австрії
- кухня Болгарії
- кухня Греції
- кухня Іспанії
- кухня Італії
- кухня Німеччини
- кухня Польщі
- кухня Словаччини
- кухня Угорщини
- кухня України
- кухня Франції
- кухня Чехії
- Спеції та прянощі
- Від автора